ÖKO-Land Tábor

Leírás

Az OKO-Land tábor szobái színvonalas gerenda faházakban találhatóak, több szinten és több épületben. A vendégeknek igénytől függően 2 – 4 ágyas szobákat, illetve 3 ágyas apartmanokat tudunk biztosítani. A tábor mindösszesen közel 60 fő befogadására alkalmas, amelyben egész évben különböző táborturnusokba is várjuk az érdeklődőket. Amennyiben szűkebb, vagy tágabb közösségében, környezetében akár saját tábort szeretne szervezni, úgy egész évben állunk rendelkezésére.

Szolgáltatások

24 órás recepció
Büfé
Csomagmegőrzés
Étterem
Főzőkonyha vendégek részére
Konferencia terem
Mosatási/mosási lehetőség
Nem dohányzó
Park/kert
Tárgyaló
Társalgó
Terasz/udvar
Turista információ
Wifi
Zárt parkoló

Megközelíthetőség

Gépjárművel Budapest - Vác - Rétság útvonal felől (M0 - 2/A gyorsforgalmi út) beérkezve Bánk faluba, rögtön jobb oldalon található az ÖKO-Land Tábor. Vonattal Busapest irányából Diósjenő település közelíthető meg, ahonnan menetrendszerinti buszjáratokkal lehet a Diósjenő, vasútállomás - Rétság - Bánk strandfürdő - Romhány, vasútállomás vonalat bejárni. A strandtól a tábor Rétság irányába 800 méterre található bal kéz fele. Busszal Budapest irányából Bánk Rétságon keresztül megközelíthető.

Látnivalók

Bánk falu Nyugat-Nógrádon, a Börzsöny szomszédságában, a Cserhát ölelésében található. Kevesen tudják, de a Börzsöny hegység hazánk egyik legérintetlenebb területe. Csak avatottabb szemek ismerik fel a 15-18 millió éves - "Vezúv típusú" - vulkán főbb vonásait, amely szinte szigetként emelkedik ki a viszonylag alacsony környezetéből. A területen több mint 350 forrás fakad, melyek tiszta vizét a szurdokszerű völgyek alján futó sebes folyású hegyi patakok gyűjtik össze, szállítják. A térségben a környezeti adottságokon túl (bakancsos turizmus, kerékpározás, futás, gyaloglás, nordic walking) számos kikapcsolódási lehetőség is található. Az ÖKO-Land tábor területén kézműves foglalkozásokra, vetítettképes környezetismereti előadásokra, túravezetésre van lehetőség. A tábor saját helyitermék boltjában a térség jelentősebb kézműves termékeit (használati- és ajándéktárgyait, ételeit, italait) megvásárolhatja. Nógrád és Drégely várának megtekintése a múltba repíti vissza az érdeklődőt. Nógrádon a Villányi Családi Gazdaság területén közel 120 hektáros vadasparkban testközelből tekinthetik meg ez érdeklődök a vaddisznó, dám-, gímszarvas, muflon állatseregletet. A bánki Tó Hotel Wellness részlege és kalandparkja különleges kikapcsolódási lehetőséget nyújt. Ha megéheznek a Tengerszem Panzió étterme helyi specialitásokkal várja az érdeklődőket. Szomjúság esetén garat nem marad szárazon a Bánki Pálinkaházban.