Szabó István Ifjúsági Szálláshely

Leírás

2015 nyarán került átadásra a korszerűen kialakított B kategóriás ifjúsági szálláshely, mely 4 szobával, összesen 30 fő befogadására alkalmas. 3 db 8 férőhelyes és 1 db 6 férőhelyes szobában emeletes ágyak állnak rendelkezésre. Minden szoba külön zuhanyzós fürdőszobával felszerelt. Az egyik szoba mozgáskorlátozott személyek fogadására is alkalmas. A szálláshelyen a főzési lehetőséget egy teakonyha biztosítja, melyben gáztűzhely, mikrohullámú sütő, kávé- és teafőző található. Étkezési lehetőséget előzetes egyeztetés alapján tudunk biztosítani.

Szolgáltatások

Akadálymentesített szoba
Főzőkonyha vendégek részére
Lovaglási lehetőség
Mosatási/mosási lehetőség
Nyitott parkoló
Park/kert
Sportpályák
Teakonyha vendégek részére
Terasz/udvar
Vasaló

Megközelíthetőség

Nógrád megye megyeszékhelyétől Salgótarjántól, illetve a 21-es főúttól 7 km-re helyezkedik el a Mátra északnyugati lábánál Kazár községben. A szálláshely közvetlenül a falu központjában a Szent Ilona Római Katolikus Templom mellett található.

Látnivalók

A szálláshely környezetében hat kiállítóház látogatható meg, melyek betekintést nyújtanak a régi falusi életbe és Kazár község néphagyományaiba. Ezek a kiállítóhelyek: Kézművesház, Gyufcímke kiállítás, vasaló és öntvény múzeum, Mackó és baba kiállítás, Tájház és Bányamúzeum, Palóc Galéria. A kiállítóházak megtekintéséről és a belépődíjakról a www.kazar.hu oldalon a Látnivalók menüpont alatt bővebben tájékozódhatnak. A falu feletti erdőben egyedülálló, védett természeti érték található, a 20 millió éves riolittufa erózió, melyhez hasonlót a világon összesen 6 helyen tartanak számon, legközelebb a törökországi Kappadókiában. A magyarországi miocén képződményekben található három jellegzetes tufaszint közül ez a legalsó és legidősebb. Igény szerint TUFA-TAXI közlekedik a riolittufához.