Őrhegy Vendégház

Leírás

A vendégház Perkupa településen a Bódva-völgyben az Aggteleki Nemzeti Park területén található. Őrhegy vendégház elnevezést Perkupa településen található Őr-hegyről kapta. Jellege gyermek és ifjúsági tábor, mely alkalmas táborozásra, osztálykirándulásra, erdei iskola lebonyolításra, valamint olyan felnőtt csoportok számára, akik szeretik a természetet, a túrákat, szeretnek adott hely köré kirándulásokat felfűzni. Alkalmas továbbképzések, tanfolyamok kisebb konferenciák megrendezésére.

A szállás két részből áll. Az első egy műemlék népi ház négy helyiséggel 30 fő részére, emeletes ágyakkal. A házhoz külső vizesblokk tartozik nemenként elkülönítve. A második rész öt szobával rendelkezik 20 fő részére, minden szobához tartozik fürdőszoba. Önellátók számára az ebédlő fel van szerelve főzőeszközökkel. Az egységhez még tartozik egy tanterem méretű közösségi helyiség, ahol a foglalkozásokat meg lehet tartani.

Nagyon olcsó azok számára, akik önellátást részesítenek előnybe. Étkezés megoldható önellátással, valamint külső szolgáltatónál való rendeléssel, illetve vegyesen. Mindegyik forma választása esetén segítünk a legolcsóbb, legjobb megoldásban. Az önellátást választók mindent konyhai és étkezési eszközt megtalálnak.

Elfogadóhelyek

Szolgáltatások

Főzőkonyha vendégek részére
Hajszárító
Mosatási/mosási lehetőség
Nem dohányzó
Társalgó
Teakonyha vendégek részére
Terasz/udvar
Vasaló
Wifi
Zárt parkoló

Megközelíthetőség

A táborhely elérhető Miskolc felől a 27-es számú főúton 45 km-re. Megközelíthető vasúton a Miskolc-Tornanádaska vonalon, valamint volánbusszal Miskolc-Bódvaszilas járattal. Mind a vasútállomás, mind a buszmegálló a táborhelytől 50-60 méterre van, ezért a csomagok cipelése nem probléma.

Látnivalók

A településen és környékén számtalan látnivaló és túrázási lehetőség van. Perkupa valamikori főutcáján több mint tíz műemléki védelmet élvező népi ház található. A településtől nem messze (10-20) km távolságban van a Baradla barlang jósvafői, és az aggteleki bejárata, valamint a Rákóczi barlang. Szomszédos Szalonna árpád kori temploma egyedülálló. Szendrő (10 km) vára, valamint Rudabánya (20 km) bányamúzeuma és ásvány gyűjteménye felejthetetlen élmény és egy kirándulással mindhárom megnézhető. Túra útvonalakon elérhető Szádvár, valamint Derenk (romfalu) Szögligettől 5 km, a Martonyi pálos kolostorrom Perkupától 7 km, az Ördög-gát szintén a szálláshelytől 6 km-re. Kisebb gyerekek részére az Őr-hegy 2 és fél km. Nagy élmény a szálláshelytől 100 méterre folyó Bódvában való fürdés, melynek nyári legnagyobb mélysége 70 cm.