Szeged-Csanádi Egyházmegye Zöldfás Lelkigyakorlatos Ház

Leírás

Zöldfás Lelkigyakorlatos Ház

A Szeged-Csanádi Egyházmegye képzési és szabadidős háza, a Zöldfás Lelkigyakorlatos Ház Szegedtől 10 km-re nyugodt, kellemes természet közeli környezetben helyezkedik el. A ház kiválóan alkalmas konferenciák, lelkigyakorlatok és egyéb programok megrendezésére. A kulturált szállás és étkezési lehetőség ugyanúgy adott, mint a sportolás a zöld környezetben.

Az új épületben („A”) egy folyosóról nyíló négy ágyas szobákban (szobánként egy emeletes ágy), melyekhez közös zuhanyzó és mellékhelyiség tartozik, 48 fő számára tudunk szállást biztosítani. A földszinten két egy ágyas vendégszoba található, saját zuhanyzóval és mellékhelyiséggel Ugyanitt helyezkedik el az egyidejűleg 64 fő befogadására alkalmas ebédlő. Az új épület alagsorában található a 80 fő befogadására alkalmas előadó és a 20-25 fős szemináriumi terem. A konferencia termek külön is bérelhetők. Az épületben helyet kapott még egy kápolna és egy hangulatos társalgó is.

A „B” épület két részből áll, az egyik egy nagy előadóterem, a másik két egymásba nyíló hálóterem, melyekben 30 fő részére tudunk szállást biztosítani emeletes ágyakon. A felújított hálótermekhez közös új zuhanyzó és mellékhelyiség tartozik.

A táborozók és az osztálykiránduláson résztvevők legkedveltebb szálláshelyei a parkban található négyágyas kisházak (12 db), melyek csak nyáron üzemelnek. Az ezekhez tartozó zuhanyzók és mellékhelyiségek külön épületben kaptak helyet a parkban.

Ellátás:
Az ebédlőben napi háromszori étkezésre van lehetőség. Külön kérésre diétás és vegetáriánus étrend is igényelhető.

Sport és szabadidős tevékenység a ház közelében:
A fákkal övezett gyepes park kiválóan alkalmas különböző labdajátékokra. A házhoz közel fekszik Sziksós tó, ahol lehetőség van strandolásra.

Közlekedés:
Budapestről az autópályáról a „SZEGED-DÉL” kijáraton kell lefordulni az 55-ös főútra BAJA felé, majd a körforgalomnál RUZSA felé 500 métert haladva láthatjuk „Zöldfás” templomot és mögötte a lelkigyakorlatos házat. Szegedről – forgalomtól függően- kb. 15 perc alatt, a bajai útról közelíthető meg a központ RUZSA felé kanyarodva. Volán autóbuszok menetrend szerint indulnak a szegedi Mars téri buszpályaudvarról „Zöldfásra”. A buszmegálló a háztól 200 méterre található.

Szolgáltatások

Konferencia terem
Nem dohányzó
Park/kert
Tárgyaló
Társalgó
Teakonyha vendégek részére
Terasz/udvar
Wifi
Zárt parkoló

Megközelíthetőség

Zöldfás Lelkigyakorlatos Ház

A Szeged-Csanádi Egyházmegye képzési és szabadidős háza, a Zöldfás Lelkigyakorlatos Ház Szegedtől 10 km-re nyugodt, kellemes természet közeli környezetben helyezkedik el. A ház kiválóan alkalmas konferenciák, lelkigyakorlatok és egyéb programok megrendezésére. A kulturált szállás és étkezési lehetőség ugyanúgy adott, mint a sportolás a zöld környezetben. Az új épületben („A”) egy folyosóról nyíló négy ágyas szobákban (szobánként egy emeletes ágy), melyekhez közös zuhanyzó és mellékhelyiség tartozik, 48 fő számára tudunk szállást biztosítani. A földszinten két egy ágyas vendégszoba található, saját zuhanyzóval és mellékhelyiséggel Ugyanitt helyezkedik el az egyidejűleg 64 fő befogadására alkalmas ebédlő. Az új épület alagsorában található a 80 fő befogadására alkalmas előadó és a 20-25 fős szemináriumi terem. A konferencia termek külön is bérelhetők. Az épületben helyet kapott még egy kápolna és egy hangulatos társalgó is. A „B” épület két részből áll, az egyik egy nagy előadóterem, a másik két egymásba nyíló hálóterem, melyekben 30 fő részére tudunk szállást biztosítani emeletes ágyakon. A felújított hálótermekhez közös új zuhanyzó és mellékhelyiség tartozik. A táborozók és az osztálykiránduláson résztvevők legkedveltebb szálláshelyei a parkban található négyágyas kisházak (12 db), melyek csak nyáron üzemelnek. Az ezekhez tartozó zuhanyzók és mellékhelyiségek külön épületben kaptak helyet a parkban. Ellátás: Az ebédlőben napi háromszori étkezésre van lehetőség. Külön kérésre diétás és vegetáriánus étrend is igényelhető. Sport és szabadidős tevékenység a ház közelében: A fákkal övezett gyepes park kiválóan alkalmas különböző labdajátékokra. A házhoz közel fekszik Sziksós tó, ahol lehetőség van strandolásra. Közlekedés: Budapestről az autópályáról a „SZEGED-DÉL” kijáraton kell lefordulni az 55-ös főútra BAJA felé, majd a körforgalomnál RUZSA felé 500 métert haladva láthatjuk „Zöldfás” templomot és mögötte a lelkigyakorlatos házat. Szegedről – forgalomtól függően- kb. 15 perc alatt, a bajai útról közelíthető meg a központ RUZSA felé kanyarodva. Volán autóbuszok menetrend szerint indulnak a szegedi Mars téri buszpályaudvarról „Zöldfásra”. A buszmegálló a háztól 200 méterre található.

Látnivalók

Zöldfás Templom Sziksós-tó Szeged Mórahalom