Rudolf majori közösségi szálláshely

Leírás

Nyáron művészeti alkotó táboroknak is helyet biztosít a „B” kategóriás gyermek- és ifjúsági táborként regisztrált kastély épülete. E mellett szívesen fogadunk általános és középiskolás csoportokat, valamint egyéb pl. vállalkozások csapatépítő programjait is örömmel koordináljuk. Együttműködés kertében lehetőség van a horgász- vadászturizmusra, valamint a környező településeink megismerésére turisztikai kínálatuk igénybevételére.

A Csorvási Nagy Wenckheim birtok három legnagyobb kastélya közül egyedül a Rudolf kastélya áll és funkcionál. Sajnos a többi az enyészet áldozatává vált.

Örömünkre szolgál, hogy Szövetkezetünk meg tudta őrizni az utókor számára ezt az épületet. A felújítás során igyekeztünk az eredeti állapothoz közelíteni, természetesen a kor követelményeinek figyelembe vételével. Így eredeti pompájában fénylik a szalon, valamint a vendégszoba. Színeiben is tükrözi a múlt század eleji hangulatot a külső homlokzat. Az egy emeletes épület falai feltűnően vastagok, szinte várfal jelleggel bírnak. A főbejárat eredeti kovácsoltvas kapu, a két kőoszlopfővel még ma is megvan. A kastélypark 1,7 hektár, gazdag növényvilággal, csodálatos fákkal – tölgy, juhar, piros virágú vadgesztenye, papíreper, stb. – büszkélkedik.

Látnivalók

  • Csorvási Gazdák" szövetkezet napijegyes horgásztó
  • Gyopárosfürdő
  • Eszter Tanya
  • Tóthkomlós Rózsa Fürdő