MISZSZ-közgyűlés

A Magyarországi Ifjúsági Szállások Szövetsége július 3-án a budapesti Fat Mama étteremben tartotta éves közgyűlését, melynek fő témái a Covid-19 pandémia turizmusra tett hatása, tisztújítás és a közösségi szálláshelyek minősítése volt.

A vírushelyzetre való tekintettel az online már elfogadott beszámoló áttekintése és következő évi tervek ismertetése mellett aktuális volt a tisztújítás.  A szövetség elnökének ismételten Molnár Kristófot választotta, aki mellett négy új elnökségi tagot is köszönthetünk. Fontosnak tartották, hogy az elnökségben képviseltetve legyenek a különböző szálláshelyek, így egy vidéki táborhely, egy vidéki kollégium, egy budapesti lakás-hostel és egy többszáz férőhelyes, szintén a fővárosban üzemelő szálláshely vezetői kerültek megválasztásra.

Ezután Lukács Attila, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetség szakmai titkára mutatta be a Hostelstars szállodaminősítési rendszert, mely alapján a szövetséggel közösen együttműködve jelenleg is folyamatban van a közösségi szálláshelyekre vonatkozó minősítési kritériumrendszer kidolgozása. Az előadást követően lehetőség volt kerekasztal beszélgetésre is a témában.

A közgyűlés Novák Viktor előadásával zárult, aki árazási stratégiákat mutatott be, különös tekintettel a turizmus jelenlegi speciális helyzetére.