Közgyűlés és felkészülés a turisztikai adatszolgáltatásra

A Magyarországi Ifjúsági Szállások Szövetsége 2019 május 21-én a budapesti Fat Mama étteremben tartotta éves rendes közgyűlését, melynek fő témája – a hagyományos közgyűlési napirendi pontok mellett – a digitalizáció, az NTAK rendszer bevezetése és a GDPR volt.

A közgyűlésen a beszámoló elfogadása, következő évi tervek ismertetése mellett terítéken volt az új tagdíj szabályzat.

Bemutatásra került a szövetség megújuló weboldala, mely a napokban cseréli le a régi weboldalt. Az új weboldal több funkcióval, mobil barát kivitelben, online foglalási lehetőséggel fogja segíteni a szervezet tagjainak online megjelenését.

Ezután Szabó Áron, a Magyar Turisztikai Ügynökség szálláshelyekért és vendéglátásért felelős igazgatójának tájékoztatóját hallgathatták meg a szálláshely üzemeltetők a Nemzeti Turisztikai Adaszolgáltató Központ (NTAK) bevezetéséről. A résztvevőknek alkalmuk volt kérdéseket is feltenni a küszöbön álló új rendszerrel kapcsolatban.

A közgyűlés egy GDPR tájékoztatóval zárult, ahol külön adatvédelmi témában jártas ügyvédet hívtunk azoknak a segítségére, akiknek még voltak kérdéseik a tavaly bevezetett adatvédelmi előírásokkal kapcsolatban.

Amennyiben érdeklődik a szövetség, illetve az általunk szervezett programok iránt, úgy az info@miszsz.hu e-mail címen várjuk a jelentkezését.