2022-es évi közgyűlés

A Magyarországi Ifjúsági Szállások Szövetsége május 27-én a budapesti Fat Mama étteremben tartotta éves közgyűlését.

A közgyűlésen Molnár Kristóf, a szövetség elnöke számolt be a 2021-es évről. Elfogadásra került a beszámoló és beszélt többek közt a szervezet idei terveiről, a Covid utáni visszarendeződésről, a háború és az azzal szorosan összefüggésben lévő gazdasági helyzet jelentette kihívásokról, illetve a vidéki szekció munkájáról.
Előadásában kitért rá, hogy mind a budapesti hostelek piacán, mind pedig a vidéki ifjúsági táborokban komoly munkaerőhiánnyal és inflációval kell szembenézni a szolgáltatóknak, azonban a február végi megtorpanástól eltekintve biztatóan alakulnak a bevételi kilátások az idei évre, így hosszú idő után újból lehetőség van a gazdaságos üzemeltetésre.

Az előző évekhez hasonlóan vendégelőadókat is hívtak. Dénes Kálmán szálláshelyszoftver szakértő, a szallasmanagement.hu osztott meg praktikus gondolotokat a VIZA rendszer használatáról. Ezután Singh Pamela, a Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület senior auditora mesélt a közösségi szálláshelyek minősítésével kapcsolatos tudnivalókról. Az esemény zárásaként Novák Viktort, a Rate Republic revenue management cég vezetőjét hallgathatták meg a résztvevők a piac visszarendeződéséről, az árazás és a fogyasztói szokások sajátosságairól az újrainduló turizmusban.