Átadták az első “hátizsákos” védjegyeket

Átadták az első három, hátizsákokkal jelölt Nemzeti Tanúsító Védjegyet!

dr. Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára és Erdőháti Ágnes, a Magyarországi Ifjúsági Szállások Szövetségének (MISZSZ) elnöke adta át a miskolci Uni-Hotel Diákotthon (3 hátizsákos), a hortobágyi Fecskeház Erdei Iskola és Ifjúsági Szálló (2 hátizsákos), valamint a somogyszobi Erdészeti Erdei Iskola és Oktatási Központ (2 hátizsákos) részére a minősítést igazoló táblát és oklevelet.

Az ifjúsági szálláshelyek “hátizsákos” tanúsító védjegyét a turizmusért felelős minisztérium hozta létre azzal a céllal, hogy garanciát nyújtson a szálláshely szolgáltatás minőségének, megfelelő szakmai színvonalára. A szálláshelyek minősítése a Magyarorzsági Ifjúsági Szállások Szövetsége (MISZSZ) által kidolgozott és a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) által jóváhagyott szakmai szempontrendszer alapján történik.

dr. Ruszinkó Ádám az átadón elmondta, hogy a védjegy ösztönzi az ifjúsági szálláshelyek fejlesztését is, hiszen a szolgáltatók érdeke, hogy minél magasabb besorolást érjenek el.

Az ifjúsági szálláshelyek egy, kettő vagy három hátizsákos minősítést nyerhetnek el.

A védjegy jogainak birtokosa az NGM, a védjegyjogot a miniszter ítéli oda, a minősítés operatív teendőit a MISZSZ látja el. A szálláshely szolgáltató által benyújtott pályázatot a szövetség ellenőrzi oly módon, hogy végigjárja a helyszínt, majd a minősítő bizottság (MISZSZ) javaslatot tesz a bíráló bizottságnak, melynek tagjai az NGM-ből, a MISZSZ-ből és az iparkamarából kerülnek ki. A minősítést öt évre lehet elnyerni, a színvonal megőrzését folyamatos ellenőrzik, valamint a minősítést el is lehet veszíteni.

A védjegy átadás helyszínéről a verőcei Csattogó-Völgyi Üdülőházak gondoskodott, akik szintén minősíttetni szeretnék magukat.

A minősítésről és a védjegyről további információkat olvashatnak megújult honlapunkon, a “Nemzeti Védjegy” menüpont alatt: http://www.miszsz.hu/

Fotó: MTI