Tudnivalók tagkártya értékesítőknek

Mit kell tudni a Youth Hostel Tagkártyáról?

A Youth Hostel tagkártyával (HI membership card) nem csak Magyarországon, de a Hostelling International Youth Hostel hálózat 90 országának, közel 4000  szálláshelyén jogosultak az utazók minimum 10% kedvezményre a szálláshely árából. Nagy előnye a YH tagkártyának, hogy korhatár nélkül használható és a csoportos utazásoknál a csoportos tagkártyával igen nagy kedvezmények érhetők el. Az igazi nagy hostelling filozófiát követő országokban (Ausztrália, Új Zéland, Svájc…) nemcsak a szálláshelyeket lehet kedvezményesen igénybe venni, hanem sok más szolgáltatást is, mint pl városnéző túrákat, múzeumokat. További info: https://www.hihostels.com/info/membership

A kedvezmény mértéke eltérő, illetve vannak olyan országok is a Hostelling International hálózatához tartozó szálláshelyeken csak kártyával rendelkező utazó szállhat meg, valamint ennek hiányában a szálláshely árára felárat kell fizetni, azaz napi tagsági díjat kell kiváltani. A napi tagsági díjjal kap az utazó egy bélyeget, melyet egy un. vendégkártyára ráragaszt, és ha összegyűlik 6 db „vendégbélyege”, akkor onnantól kezdve a kártyája érvényes tagkártyának minősül és járnak rá a kedvezmények.

Hogyan értékesíthetek Youth Hostel Tagkártyát?

A Magyarországi Ifjúsági Szállások Szövetségének és az International Youth Hostel Federation-nek(IYHF, Hostelling International) közös tagkártyáját értékesíthetik szálláshelyen, utazási irodákban, info pontokon, diákszervezeteknél, stb.

 1. A tagkártya értékesítéshez az értékesítési pontnak szerződnie kell a szövetséggel, mely után jutalék ellenében értékesítheti a kártyákat.
 2. kártyákat bizományba kapja meg az értékesítő, melyekkel időközönként elszámolunk és az eladott kártyákat számlázzuk.
 3. A tagkártyát kiváltó személyek, csoportok tagjaivá válnak a Magyarországi Ifjúsági Szállások Szövetségének, így az ő adataikat fel kell venni és továbbítani kell a szövetség részére. Ehhez mi adunk egy formanyomtatványt a kiutalt tagkártyák sorszámával, melyek mellé rögzíteni tudják az adatokat.
  A szükséges adatok:
  – név, cím, születési dátum
  A csoportok szükséges adatai:
  – csoport neve, csoportvezető neve, küldő intézmény címe

A tagkártyák fajtái

Egyéni Youth Hostel tagkártya EUs állampolgárok részére
Anyaga:                      plasztik
Igényelhető:               korhatár nélkül
Érvényessége:             1 év
Megvásárolható:         EUs állampolgároknak
Ára:                             2300 Ft
Jutalék:                       900 Ft
Kitöltendő:                 lejárati idő, születési idő, aláírás

Csoportos Youth Hostel tagkártya
Anyaga:                      karton
Igényelhető:               korhatár nélkül max 30 főre
Érvényessége:             1 hó
Ára:                            20.000 Ft
Jutalék:                       8.000 Ft
Kitöltendő:                 lejárati idő, kiállító, utazó aláírása
A karton kártyára 20 db un „welcome stamp” felragasztásával állítható ki az érvényes csoportos kártya. 9 főtől éri meg inkább ezt venni, mint egyéni kártyákat.

„Vendégkártya” NEM EUs állampolgárok részére
A vendégkártya és a hozzá tartozó vendég bélyeg csak szálláshelyen értékesíthető. A nem EUból érkező utazók részére un vendégkártya értékesíthető. Ők vendégéjszakánként vehetnek egy bélyeget a már meglévő tagkártyájukra, mely az  összegyűjthető 6 db bélyeggel válik teljes értékű, kedvezményekre jogosító  tagkártyává.
Anyaga:                      karton
Igényelhető:               korhatár nélkül
Érvényessége:             1 év
Ára:                            1 bélyeg ára (welcome stamp): 500 Ft
Jutalék:                       250 Ft
Kitöltendő:                 lejárati idő, születési idő, utazó aláírása